Fietsen & MTB

Drenthe is de vijfsterren fietsprovincie van Nederland. Via de vele fietsroutes kom je op de mooiste plekjes van Drenthe. Ben je op zoek naar meer avontuur? Pak dan je mountainbike en zoek je eigen grenzen op bij één van de mountainbike routes.

Bekijk hier uitgebreide informatie over fietsen in Drenthe. 

MTB in Drenthe

Buiten in de natuur

De natuur van Drenthe is één grote speeltuin. De klimbossen zijn voor jong en oud een gegarandeerd succes. Ook te paard kun je Drenthe ontdekken, met maar liefst 900 km ruiterpad. Maar ook kanoën, surfen, zeilen of gewoon lekker zwemmen in een zwemplas behoren tot de mogelijkheden. Keuze genoeg in Drenthe.

Buiten in Drenthe

Attracties

Met alle attracties in Drenthe vervelen kinderen zich geen moment. Ga bijvoorbeeld op expeditie in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen of ga op de foto met Kabouter Plop in Plopsa Indoor Coevorden. Maar ook de Sprookjeshof en Attractiepark Drouwenerzand zijn zeker een aanrader.

Bekijk hier het complete overzicht met attractieparken in Drenthe.

Attracties in Drenthe

Wandelen

Uitgestrekte groene bossen, diep paarse heidevelden, bloeiende korenvelden en eeuwenoude esdorpjes. Wandelliefhebbers kunnen in Drenthe hun hart ophalen. De vele kilometers aan wandelroutes voeren je langs de mooiste plekken van Drenthe. We hebben een aantal wandelroutes voor je op een rij gezet. 

Wandelen in Drenthe