Drenthe, de 5-sterren fietsprovincie

Drenthe is het paradijs voor de fietsliefhebber. Eindeloos fietsen over maar liefst 1.700 kilometer aan fietspaden, afwisselende landschappen, schilderachtige dorpjes en de leukste dagjes uit. Kom heerlijk tot rust, of zoek juist het avontuur op met de mountainbike door de bossen, duinen en de modder.

Drenthe heeft een uitgebreid knooppuntensysteem, zodat je heel gemakkelijk zelf je route kunt uitstippelen, van hoogtepunt naar hoogtepunt. Maar je kunt ook kiezen uit één van de vele routes die al voor je zijn samengesteld. 

Routes langs de mooiste decors

Nergens vind je zo'n afwisselend landschap als in Drenthe. Eindeloos fietsen door de Drentse natuur trekt er allerlei moois aan je voorbij. Paarse heidevelden, bossen, beekdal, zandverstuivingen of weidse vergezichten. Bovendien heeft Drenthe maar liefst drie nationale parken. 

Fietroutes Drenthe

Fietsroutes Drenthe

Fietsevenementen met volop uitdaging

Voor wie passie heeft voor fietsen, is Drenthe de ultieme bestemming. Drenthe barst van de fietsevenementen. Voor jong en oud, van sportief tot recreatief en allemaal in de prachtige natuur. Parels als de Drentse Fiets4Daagse, de Ronde van Drenthe en Drenthe 200, zijn maar een greep uit de vele fietsevenementen die in Drenthe plaatsvinden.

Fietsevenementen Drenthe

Fietsevenementen Drenthe

Boek een heerlijke fietsvakantie

In Drenthe valt zoveel te beleven, dat lukt nooit in één dag. Boek een arrangement en blijf logeren. Fiets bijvoorbeeld van hotel naar hotel of verblijf met je gezin in een gezellige bungalow. Ook voor een bijzondere overnachting in een plaggenhut of boomhut ben je in Drenthe aan het juiste adres. 

Boek een fietsvakantie in Drenthe

Fietsvakanties Drenthe

Fietszomer 2016, jij komt tocht ook?

Fietsen doe je in Drenthe deze zomer! Daag jezelf uit op je mountainbike of fiets als een pro op de wielerbaan. Samen op sportief avontuur en zorgeloos genieten. Toer bijvoorbeeld door de Drentse natuur tijdens de Drentse Fiets4Daagse en laat je kids deelnemen aan het NK loopfiets! Test je kuitspieren en kom deze zomer naar Drenthe!

Fietsevenementen Drenthe

Fietszomer Drenthe