Elektrisch fietsen in Drenthe

Drenthe ontdekken zonder te erg vermoeid te worden? Probeer eens een elektrische fiets! Hiermee kun je meer zien van Nederlands mooiste fietsprovincie zonder je onnodig in het zweet te werken. Steeds meer restaurants zijn voorzien van een oplaadpunt. Waardoor je kunt genieten van een lunch, diner, of gewoon een kopje koffie terwijl je fiets wordt opgeladen. Om je enigszins te helpen in de keuze voor een elektrische fiets geven we wat aandachtspunten waar je op moet letten wanneer je een elektrische fiets huurt. 

De plek van de motor 

De motor van de elektrische fiets kan op drie verschillende plekken gemonteerd zijn: in het voorwiel, het achterwiel en in de trapas. Wanneer de motor in het voorwiel gemonteerd is wordt de fiets als het ware vooruit getrokken, dit kan soms vervelend aanvoelen met nerveus rijgedrag tot gevolg. De motor in het achterwiel kan een betere oplossing zijn voor de nerveuze rijeigenschappen. Het nadeel hierbij is echter dat de versnellingen niet kunnen worden opgenomen in de naaf, waardoor je gebruik moet maken van een derailleur. De ondersteuning in de trapas is meteen ook de duurste optie, dit komt omdat er een speciaal frame nodig is om dit te laten werken. 

Soort sensor

Er kan bij de keuze voor een elektrische fiets ook onderscheid gemaakt worden in de soort sensor in de fiets; de trapkrachtsensor en de rotatiesensor.  Waarbij de trapkrachtsensor een natuurlijker rijbeleving geeft, omdat deze de ondersteuning aanpast aan de kracht die je zet op de trappers. Wanneer je harder trapt werkt de motor dus ook harder! De rotatiesensor zorgt voor een meer gelijkmatige ondersteuning; zodra je begint te trappen springt de ondersteuning aan. Je hoeft niet harder te gaan trappen voor meer ondersteuning!

Natuurlijk is het lastig om hier onderscheid in te maken. Vraag de verhuurder daarom altijd om een proefrit. Mocht het niet goed aanvoelen kunt u natuurlijk altijd nog kiezen voor een gewone fiets. 

Elektrisch fietsen in Drenthe

image

Fietsverhuur

Oplaadpunten e-bike Drenthe

Oplaadpunten