Fietsknooppunten in Drenthe

Het fietsknooppuntensysteem is ideaal wanneer je zelf je eigen route en aantal kilometers wilt samenstellen. In Drenthe kom je met de knooppunten op de mooiste plekjes, want ook de ANWB bewegwijzerde themaroutes zijn opgenomen in het fietsknooppuntensysteem. Met maar liefst 500 informatiepanelen en 20.000 routebordjes kan je Drenthe op de fiets gemakkelijk verkennen en heb je onderweg alle tijd om volop te genieten van de prachtige natuur waar je doorheen fietst.

Online routeplanner

Via knooppuntkaartjes of een online routeplanner stel je eenvoudig je eigen fietsroute samen. De routes zijn dubbelzijdig bewegwijzerd. Je kunt dus in twee richtingen fietsen, van knooppunt naar knooppunt via de genummerde borden.

Hoe werkt het knooppuntensysteem?

Knooppunt
Begin bij het knooppunt waar je je fietsroute wilt beginnen. Onthoud het nummer van dit knooppunt, zodat je een rondje kunt maken en daar weer kunt eindigen. Het fietsroutenetwerk is voorzien van herkenbare groen/witte bordjes met het nummer van het knooppunt.

Knooppunt pijlen
Bij ieder knooppunt kun je je route indien gewenst nog aanpassen, de pijlen wijzen je in de goede richting. 

ANWB borden
Af en toe zal de route die je gekozen hebt, overgaan in een ANWB bewegwijzerde route. In dit geval volg je dan tijdelijk de ANWB bordjes. Uiteraard wordt dit duidelijk aangegeven met een melding 'volg deze route'.

Route vervolgen

Bij elk knooppunt kun je kiezen in welke richting je verder wilt fietsen. 

Veel fietsplezier in Drenthe!

Prachtige regio's in Drenthe om te fietsen

Prachtige regio's