Fietsevenementen in Drenthe

Drenthe is de fietsprovincie van Nederland. Er worden jaarlijks dan ook de mooiste fietsevenementen georganiseerd, van internationale wielerevenementen tot recreatieve fietstochten. Voor ieder wat wils.

Hieronder staat een kort overzicht van de fietsevenementen die je in 2017 echt niet mag missen.

Voor een volledig overzicht verwijzen we naar de complete agenda, hierin staan de fietsevenementen opgenomen.

Fietsen Ohne Grenzen

25 t/m 27 mei

Tijdens het hemelvaartsweekend vindt voor de twaalfde keer op rij 'Fietsen Ohne Grenzen' plaats. U kunt kiezen uit verschillende routes van 25, 40 of 60 kilomter. En onderweg geniet u natuurlijk van de prachtige natuur!

Meer informatie over de fietsdriedaagse

Fietsen Ohne Grenzen

Trappen, happen en stappen

22 t/m 25 augustus

In augustus vindt voor de tweede maal het retro fietsevenement Trappen, happen en stappen plaats in Hoogeveen. Bij de start en langs de routes is er van alles te zien, te beleven en te proeven.

Meer informatie over Trappen, happen en stappen

Trappen, happen en stappen

Superprestige Gieten

1 oktober

De Superprestige Gieten maakt onderdeel uit can het Superprestige klassement. Hierdoor staan alle grote namen aan de start in Gieten bij het mooie parcours rondom de zandafgraving.

Meer informatie over de Superprestige Gieten

Superprestige Gieten

Drentse Fiets4Daagse

22 t/m 25 juli

De Drentse Fiets4Daagse is een beleving voor jong oud. Ontdek Drenthe op fiets via de mooiste routes. Voor kinderen zijn er speciale routes met onderweg leuke activiteiten. Er kan gestart worden vanaf 8 verschillende startplaatsen.

Meer informatie over de Drentse Fiets4Daagse

Drentse Fiets4Daagse

Green Mountain Tour

9 september

Fiets mee met de Green Mountain Tour, een toertocht voor zowel de wielrenner als de mountainbiker. De verschillende routes leiden je o.a. over het Dwingelderveld en heeft als hoogtepunt de beklimming van de VAM-berg.

Meer informatie over de Green Mountain Tour

Green Mountain Tour

Drenthe 200

28 december

De Drenthe 200 is een ultramarathon voor mountainbike, fatbike of cyclocrosser. De 200 kilometer lange route brengt je langs de mooiste plekjes van Drenthe.

Meer informatie over de Drenthe 200

Drenthe 200