Mountainbiken in Drenthe

Gek op avontuur? Spring op je mountainbike en cross door de ruige natuur van Drenthe. Slinger over de beste singletracks, maak snelheid in de bossen en trotseer menig heideheuvel. De Drentse natuurgebieden hebben een aantal uitdagende MTB-routes te bieden. Wijk dus eens van de verharde paden af, geschikt voor wie niet vies is van een beetje modder!

MTB tochten Drenthe

MTB toertochten

MTB-route Hondsrug

Gek op avontuur? Spring op je mountainbike en cross door de ruige natuur van Drenthe. Deze mountainbikeroute is 31 kilometer lang en vrijwel volledig onverhard. Een parcours met kuilen en heuvels en met bredere paden en singletracks. Crossend over zandheuvels met kronkelende paden vergeet je haast te genieten van het helder blauwe water van de Zandwinplas. Je kunt vanaf drie verschillende locaties starten; Gieten, Drouwen of Gasselte.

Bekijk de fietsroute Dwingelderveld

Mountainbike Drenthe

MTB-route Drents-Friese Wold

Twee prachtige mountainbikeroutes in het Drents-Friese Wold. De route Appelscha is relatief vlak en goed te doen, ook voor beginners (17 km). Je fietst langs bossen, heidevelden, vennetjes en zandverstuivingen. Heb je liever meer uitdaging en hoogteverschil? Dan kun je de route Diever-Hoogersmilde eens proberen (23 km). Deze route bevat een aantal steile beklimmingen, pittige afdalingen en veel singletracks.

MTB route Drenthe beginnersMTB route Drenthe gevorderden

MTB Drenthe

MTB route Exloo

MTB route Exloo
37,5 km

MTB route Dwingeloo

MTB route Dwingeloo
23 km

MTB route Emmen

MTB route Emmen
6 of 14 km

MTB route Havelte

MTB route Havelte
13,5 km

MTB route Zuidwolde

MTB route Zuidwolde
20 km

MTB route Assen

MTB route Assen
9 km

MTB route Sleen

MTB route Sleen
20 of 32 km

MTB route Anloo

MTB route Anloo
35 km