Tour de TT: Kruip in de huid van de oude Helden!

De oorsprong van de TT...

Aan de basis van de eerste Nederlandse TT in 1925 stond motorclub 'Assen en omstreken'. De in 1924 ingevoerde nieuwe motor- en rijwielwet ging daaraan vooraf. De minister had de mogelijkheid open gelaten om ontheffing te verlenen aan het voordien geldende wedstrijdverbod. Het bestuur van de KNMV sprong daarop in door de provinciale vertegenwoordigers te vragen om te kijken naar een voor wegraces geschikt circuit.

Tour de TT HooghalenDe op auto en motorgebied uiterst actieve directeur van de in 1919 te Assen opgerichte N.V. Noord-Nederlandsche Automobielen- en Motoren Handelmaatschappij 'Wander', de heer Dieters, wees het bestuur van de nog jonge motorclub op de mogelijkheden van een in het voorjaar van 1925 gereedgekomen weg tussen Rolde en Borger. Gelukkig zag dit bestuur de nodig kansen en daarmee was de TT geboren. 

Historische TT Parade op 11 juli in Rolde

Vanwege het feit dat 90 jaar geleden in 1925 de allereerste TT vanuit Rolde zijn start kende, zal op zaterdag 11 juli in Rolde de Historische TT Parade plaatsvinden. Om 14.30 starten meer dan 250 motoren precies 90 jaar later om deze route te rijden.


De Historische TT Parade is het hoogtepunt van het jubileumprogramma. De Historische TT Parade wordt gereden op het allereerste circuit van Nederland, dat voert van Rolde naar Borger, Schoonloo en Grolloo en weer naar Rolde. Op vrijdag 10 juli en zaterdag 11 juli 2015 organiseert de Oranjevereniging OVVR een compleet programma voor de motorliefhebber op de Grote Brink in Rolde, met muziek, vermaak, een Echte Mannenbeurs en andere activiteiten. Blijf via Facebook/TourdeTT op de hoogte van het laatste nieuws!

Meer informatie vind je in deze flyer.

Bord Tour de TTBeleef nu zelf de historische Tour de TT.

Vanaf 14 maart 2014 zal de historische TT-route weer te volgen zijn. Nu voor zowel fietsers als voor motorrijders! In de eerste instantie kun je alleen de route ervaren. De komende tijd zal de route echter worden opgewaardeerd met meer beleving om de route nog beter te kunnen ervaren. Houd voor actuele ontwikkelingen deze website in de gaten. 

 

Wilt u het routebordje ook als een collectors item hebben, ze zijn vanaf nu te koop in de webshop Drenthe.