Sportevenementen

Proef het sportieve leven van Drenthe

De prachtige Drentse natuur, de weidse omgeving en de vastberaden mensen zijn de perfecte voedingsbodem voor de leukste en sportiefste evenementen. Er is altijd wel iets te doen in Nederlands mooiste provincie. Zowel voor de actieve sporter als de enthousiaste bezoekers van sportevenementen. De Motul TT, het NK Wielrennen en CH De Wolden zijn zomaar drie evenementen van (inter)nationale allure. 

Bekijk de sportevenementen in Drenthe

DrentheMoment evenementen in Drenthe

Henk Kout

Mijn DrentheMoment was tijdens de Dutch TT in Assen, toen de brullende motoren over de TT-baan denderden. Muziek was't! Had het haar 1cm hoog op m'n armen staan en een traan biggelde spontaan over m'n wang. Zo'n moment op de Drentse hei geeft mij het trotse gevoel dat ook dit Drenthe is!

Cultuurevenementen

Proef het culturele leven van Drenthe

Culturele evenementen in Drenthe zijn talrijk. Van verrassende festivals in de natuur tot bijzondere theatervoorstellingen.

Het voorjaar staat overwegend in het teken van lentefairs, de zomer telt tientallen dans-, muziek- en theaterfestivals in de natuur, in het najaar ligt de nadruk op kunst en cultuur en in de winter draait alles om gezellige kerstmarkten in diverse brinkdorpen. 

Bekijk de culturele evenementen in Drenthe

DrentheMoment evenementen in Drenthe

Jojanneke Elsinga

Elk jaar geniet ik in de zomer weer van een uniek, kleurrijk en veelzijdig KUNA festival. De bossen en de natuur van het dwingelderveld is een prachtig decor voor de kunst ,theater en de muziek waar de sfeer heerlijk ontspannen is en het op een zitzak liggend in wei goed vertoeven is!