Drentse cultuurhistorie

In Drenthe kun je niet om de cultuurhistorie heen. Hunebedden en prehistorische grafheuvels vind je op veel plekken terug in het Drentse landschap. Maar ook de meer recente geschiedenis, te zien in bijvoorbeeldbeeld Herinneringscentrum Kamp Westerbork en de Maatschappij van Weldadigheid, heeft een duidelijke plek in Drenthe.

Cultuurhistorie Drenthe

Cultuur evenementen

Laat je verrassen door de mooie culturele evenementen in Drenthe. Deze winter kun je in het Shakespearetheater Diever, in het nieuwe overdekte Globetheater, genieten van de voorstelling Midzomernachtdroom. Vanaf het voorjaar is er volop keuze in leuke festivals, mooie theatervoorstellingen of gezellige muziekevenementen. Bekijk de culturele evenementen.

Cultuur evenementen Drenthe

Musea in Drenthe

Het rijke culturele verleden van Drenthe is terug te zien in de vele musea. Denk aan het Drents Museum met regelmatig grote tentoonstellingen. Of het Hunebedcentrum en Gevangenismuseum waar de verhalen van vroeger verteld worden. Maar ook de openluchtmusea, zoals het Veenpark of Orvelte zijn zeker de moeite waard. Bekijk hier het overzicht met musea in Drenthe.

Musea in Drenthe

Kunst in Drenthe

Ook de kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Drenthe. Zo heeft het Drents Museum, naast een mooie vaste collectie, grote internationale tentoonstellingen. Maar ook de verschillende galerieën en beeldentuinen zijn een bezoek meer dan waard. Laat je verrassen door het brede aanbod van exposities.

Kunst in Drenthe