Geopark de Hondsrug

Hondsrug gebied

Bekijk de kaart van het Hondsrug gebied

Ontdek UNESCO Geopark de Hondsrug

Kom hier wandelen of fietsen om het met eigen ogen te zien. Ga mee op expeditie naar de poorten en hotspots, bijzondere plekken waar veel te beleven is voor jong en oud.

Geopark de Hondsrug is sinds november 2015 UNESCO Global Geopark en vertelt het verhaal van het Hondsruggebied tussen Groningen en Coevorden. Hoe zo'n 150.000 jaar geleden een onvoorstelbare ijsmassa alles platwalste en het gebied kneedde tot heuvelruggen en beekdallen. Al duizenden jaren wonen hier mensen, een geschiedenis die haar weerga niet kent. 

Ontdek het Hondsrug gebied en boek één van onderstaande arrangementen. 

Hunebed

Hunebedden

Bekijk de activiteiten in het Hondsrug gebied

Activiteitenkalender Hondsrug

Hotel De Oringer Marke, Odoorn

Hotel Oringer Marke Odoorn

2, 3 of 4 Dagen fietsen door het Zuid Drentse landschap. Inclusief overnachtingen bij gezellige en gastvrije B&B's, lunch, bagagevervoer en routes. 

Meer informatie

Prijs: vanaf €139,00 p.p.

Groepsaccommodatie en B&B Manege Gasselte

Accommodatie Gasselte

Beleef het plattelandsleven van Drenthe, vanuit het prachtige Gasselte. Zowel individueel of met een groep kunt u verblijven in onze prachtige accommodaties.

Meer informatie

Prijs: Vanaf € 17,50 p.p.

Molenmuseum De Wachter, Zuidlaren

Molenmuseum Zuidlaren

Een bezoek aan de Molenmuseum de Wachter. Je vindt er een olieslagerij, specerijenmaalderij, een bakkerwinkeltje, een smederij en bakkerij.

Meer informatie

Prijs: Vanaf € 17,50 p.p.

Van der Valk Groningen-Westerbroek, Westerbroek

Van der Valk Groningen-Westerbroek

Op deze veelzijdige fiets- of autoroute ontdek je het natuurschoon van de Kop van Drenthe. Inclusief twee overnachtingen, ontbijt en 3-gangen diner. Onderweg worden er diverse proeverijen aangeboden.

Meer informatie

Prijs: vanaf €125,00 p.p.

Breeland Recreatie, Annen

Breeland recreatie - Annen

Ontvangst met koffie, thee en Drentsche specialiteiten. Hierna begint u aan een historische letterboxwandeling door 'De Duunse Landen' en langs Café 't Keerpunt. Na afloopt ontvangt u in Paviljoen Breeland een consumptie.

Meer informatie

Prijs: €7,50 p.p.

Camping de Hondsrug, Eext

Camping de Hondsrug - Eext

Een voordelig arrangement met diverse overnachtingsmogelijkheden. U kunt kiezen of u wilt komen kamperen of dat u liever een accommodatie huurt. U kunt fietsen, wandelen, zwemmen en/of uitrusten.

Meer informatie

Prijs: vanaf €125,70

Joytime Vrijetijdsactiviteiten, Grolloo

Joytime Grolloo

Het beste van twee bedrijven, Kanovaren op de Hunze en klimmen in het klimpark in Grolloo. Uitdaging, plezier, avontuur en een gegarandeerde adrenalinekick.

Meer informatie

Prijs: vanaf € 23,50 p.p.

Landal GreenParks 

Landal GreenParks Drenthe

Water, bos, heide, recreatie en gezellige steden. U vindt het dichtbij de zes vakantieparken in Drenthe. Dwaal te voet, te paard of met huifkar door de natuur en maak een reis terug in de tijd.

Meer informatie

Prijs: vanaf € 199,- per accommodatie

Camping Exloo, Exloo

Camping Exloo

Een heerlijk kampeerweekend met georganiseerde fietstocht door het prachtige Hondsrug gebied. En daarnaast een bezoek aan de bedevaartplaats Bargeroosterveld met Gerardus Majella processie.

Meer informatie

Prijs: Vanaf € 16,90 p.p.

Breeland Recreatie, Annen

Breeland recreatie - Annen

Een actief en uitdagend avontuur. U bezoekt twee outdoor parken. Bij Joytime zijn er diverse activiteiten in het Outdoor Belevingspark. Vanuit Breeland Recreatie maak je een combitocht door de prachtige natuurgebieden.

Meer informatie

Prijs: €23,50 p.p.

B&B Hunzepleisterplaats, Gasselte

B&B Hunzepleisterplaats

Driedaagse fietsbeleving van B&B naar B&B in het stroomgebied van Hunze en Aa. Bij aankomst op het volgende adres staat uw bagage al op uw kamer. Geniet van al het moois wat Drenthe biedt.

Meer informatie

Prijs: Vanaf € 149,- p.p.

B&B Egberts Lent, Nieuw Annerveen

Bed&Breakfast Egberts Lent

Wandelen, fietsen, kanovaren of helemaal niets doen. Bij Bed&Breakfast Egberts Lent kan het allemaal! Verblijf hier drie nachten en geniet. De B&B staat midden in de prachtige natuur van het Hunzedal.

Meer informatie

Prijs: 155,00 p.p.

Center Parcs Sandur, Emmen

CenterParcs Sandurs -Emmen

Een hele mooie september aanbieding in combinatie met een bezoek aan het grootste theaterspektakel 'onderweg naar later' van Geke Hoogstins. Bij de boeking ontvangt u €2,50 korting op een entreekaart.

Meer informatie

Prijs: vanaf € 269,00, 4 pers.

Camping de Berken, Gasselte

Camping de Berken

Culinaire fietsaanbieding op de Hondsrug met fietstocht langs de hunebedden. Overnachten kan op de comfortabele 4 sterren camping met een kleinschalig karakter, gelegen midden in het Hondsruggebied.

Meer informatie

Prijs: vanaf € 137,40 p.p.

De Kernpraktijk, Klazienaveen

De Kernpraktijk Klazienaveen

Een wandelcoaching in de prachtige natuur van de Hondsrug. Een sessie die inzicht en ruimte oplevert, hernieuwde energie. Jij en jouw leervraag staan centraal in de prachtige omgeving.

Meer informatie

Prijs: €99,00 p.p.

B&B Postiljonhoeve, Valthe

B&B Postiljonhoeve

Drenthelen door Drenthe. Vier dagen zorgeloos wandelen in Drenthe van B&B naar B&B. Inclusief vier overnachtingen met ontbijt, bagagevervoer, lunchpakketten, route-beschrijving en een infoboekje.

Meer informatie

Prijs: Vanaf € 220,- p.p.

Breeland Recreatie, Annen

Breeland recreatie - Annen

Vier hier je kinderfeestje om van te smullen en eet als een hunebedbouwer. Je gaat op pad in een kano om eten te verzamelen. Tot slot ga je zelf een vuurtje stoken en eten in een wilgentent. Kom speuren, sprokkelen en schieten!

Meer informatie

Prijs: €12,50

Breeland Recreatie, Annen

Breeland recreatie - Annen

Maak een fietstocht van 15 kilometer onder begeleiding van een Geoparkgids. Deze neemt u mee van natuurgebied 'De Duunsche Landen'en 'Schippers van het Vlonest' richting café 't Keerpunt. Vervolgens fietst u langs hunebedden.

Meer informatie

Prijs: €17,25 p.p.

Camping en B&B Gezond Boeren Verstand, Dalerveen

Gezond Boeren Verstand

Wees welkom en maak een begeleide ruitertocht over de Hondsrug, met overnachting op camping of B&B. Voor een vakantie met paarden bent u bij ons aan het juiste adres!

Meer informatie

Prijs: vanaf € 47,50 twee pers.

De Hooghe Acker, Annen

de Hooghe Acker - Annen

Kom mennen in het Nationaal park Drentsche Aa, op de Hondsrug. Je kunt op expeditie per aanspanning langs prehistorische elementen in het landschap, onder leiding van een gids. 

Meer informatie

Prijs: €139,00 voor 2 personen

Hotel De Oringer Marke, Odoorn

Oringer Marke Odoorn

Wandelen door de geschiedenis van Drenthe. inclusief twee dagen wandelroutes, gratis entree schaapskooi, koffie bij Schutrups en chocolademelk bij Poolshoogte.

Meer informatie

Prijs: Vanaf € 139,00 p.p.

De Rustende Jager, Eext

De Rustende Jager - Eext

Ontdek het 3 Daags Ontdek Drenthe arrangement. Dit arrangement bestaat uit twee overnachtigen, ontbijt en twee avonden het 3-gangen keuzediner van de Herbergkaart. Inclusief wandel- en fietsroutes.

Meer informatie

Prijs: €119,00 p.p. (standaardkamer)

Camping de Vledders, Schipborg

Camping de Vledders, Schipborg

Boek een fiets- en wandel arrangement en ontdek het prachtige landschap van de Drentsche Aa. Inclusief een wandelexcursie, koffie met appelgebak, fietsroutes en nog vele andere extra's.

Meer informatie

Prijs: vanaf €117,50