Natuurgebieden van Drenthe

Natuurgebieden

Ga er op uit in de Drentse natuur!

Voor de mooiste natuur kom je naar Drenthe! Heidevelden, bossen, zandverstuivingen, je vindt het hier allemaal. Bovendien heeft Drenthe drie nationale parken waar de natuur ongerept is en waar voor iedereen wat te beleven valt.

Voor gezinnen met kinderen is de Drentse natuur één en al buitenpret. Zoek het avontuur op of kom juist heerlijk tot rust in de natuur.

Drie Nationale Parken

Drenthe telt maar liefst drie Nationale Parken. Het Dwingelderveld met de prachtige heidevelden. Het Drents-Friese Wold waar je kunt verdwalen in de uitgestrekte bossen. En het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa, waar je over slingerpaadjes, zandwegen en vlonders loopt.

Nationale parken in Drenthe

Prachtige natuurgebieden

De natuurgebieden in Drenthe hebben vele gezichten. Naast de drie grote Nationale Parken zijn er vele boswachterijen en uitgestrekte heide gebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Kenmerkend voor Drenthe is het eeuwenoude landschap met hunebedden en grafheuvels.

Natuurgebieden in Drenthe

Lammetjesdagen

Verschillende schaapskooien in Drenthe houden de komende tijd hun jaarlijkse lammetjesdag. De jonge lammetjes zijn dan al een paar weken oud en lopen de hele dag vrolijk rond. Rond de schaapskooien worden verschillende activiteiten georganiseerd en iedereen is welkom om de lammetjes te mogen bekijken!

Lammetjesdag

Erop uit in de natuur

Met meer dan 1700 kilometer fietspad en nog meer wandelpaden, kan je in Drenthe alle kanten op. De vele routes leiden je naar de mooiste plekjes van Drenthe. Paarse heidevelden, bossen, beekdalen, zandverstuivingen en weidse vergezichten, nergens vindt je zo'n afwisselend landschap als in Drenthe. 

Fietsen in Drenthe