Natuurgebieden van Drenthe

Natuurgebieden

Ga er op uit in de Drentse natuur!

Voor de mooiste natuur kom je naar Drenthe! Heidevelden, bossen, zandverstuivingen, je vindt het hier allemaal. Bovendien heeft Drenthe drie nationale parken waar de natuur ongerept is en waar voor iedereen wat te beleven valt.

Voor gezinnen met kinderen is de Drentse natuur één en al buitenpret.Zeker met oog op de voorjaarsvakantie en de lammetjesdagen. Zoek het avontuur op of kom juist heerlijk tot rust in de natuur.

Voorjaarsvakantie

18 februari - 26 februari

De voorjaarsvakantie komt eraan! De dagen worden langer, de temperaturen gaan wat omhoog en er valt weer genoeg te beleven in Drenthe! Kom naar de OERRR Schapendag bij het Dwingelderveld en ga op pad met Brammetje het lammetje of doe met de Kindermiddag in Norg en knutsel een vogelhuisje. Volop mogelijkheden voor een heerlijk dagje uit in de natuur.

Voorjaarsvakantie in Drenthe

Voorjaarsexcursie 

25 februari, Eelderwolde

Op 25 februari organiseert Natuurmonumenten alweer de eerste voorjaarsexcursie. Ben je zowel een fiets- als wandelliefhebber en gek op de natuur? Kom dan op 25 februari naar de Onlanden en ontdek welke dieren en planten als eerste weer terug zijn. Het kan nog koud zijn, dus kleed je warm aan en neem een verrekijker mee!

meer excursies in de natuur

Winterwandeling Zweeloo Aalden

Lammetjesdagen

Verschillende schaapskooien in Drenthe

Verschillende schaapskooien in Drenthe houden de komende tijd hun jaarlijkse lammetjesdag. De jonge lammetjes zijn dan al een paar weken oud en lopen de hele dag vrolijk rond. Rond de schaapskooien worden verschillende activiteiten georganiseerd en iedereen is welkom om de lammetjes te mogen bekijken!

Gezinsnatuurdag Schaap

MTB Marathon van Ruinen

5 maart, Ruinen

Wil je meedoen aan een heuse MTB klassieker? Meld je dan aan voor de MTB Marathon van Ruinen op de eerste zondag in maart. Echte MTB-bikkels schrijven zich in voor de 100 km. Liever iets minder extreem? Je kunt je ook aanmelden voor 80, 55, 35 of 20 km. En ook met het volbrengen van de kortste afstand over onverharde paden ben je natuurlijk gewoon een sportieve held. 

Meer mountainbike activiteiten

Drenthe 200