Natuurgebieden van Drenthe

Natuurgebieden

Ga er op uit in de Drentse natuur!

Voor de mooiste natuur kom je naar Drenthe! Heidevelden, bossen, zandverstuivingen, je vindt het hier allemaal. Bovendien heeft Drenthe drie nationale parken waar de natuur ongerept is en waar voor iedereen wat te beleven valt.

Toe aan een avontuurlijke mountainbikerit? Het barst in Drenthe van de MTB-clinics en -events. Cross je liever op eigen houtje, dan liggen er tal van mooie MTB routes voor je klaar. Hardlopers leven zichzelf uit tijdens uitdagende runs en hardloopevenementen. Voor kinderen is de Drentse natuur één en al buitenpret. En natuurliefhebbers kunnen op pad met de boswachter. 

Zoek het avontuur op of kom juist heerlijk tot rust in de natuur.

RunForestRun

11 februari, Dwingelderveld

Houd je van een sportieve uitdaging in de buitenlucht? Dan kom je ook in februari in Drenthe helemaal aan je trekken. RunForestRun organiseert in de tweede maand van het jaar een prachtige trailrun. Op 11 februari in Nationaal Park Dwingelderveld. Op sportieve maar relaxte wijze genieten van de Drentse natuur, meld je snel aan!

 Meer runs en trail/ hardloopevenementen

Ultratrail Drenthe

Voorjaarsexcursie 

25 februari, Eelderwolde

Op dit moment lijkt het heel ver weg, het voorjaar. Maar op 25 februari organiseert Natuurmonumenten al een eerste voorjaarsexcursie. Ben je zowel een fiets- als wandelliefhebber en gek op de natuur? Kom dan op 25 februari naar de Onlanden en ontdek welke dieren en planten als eerste weer terug zijn. Het kan nog koud zijn, dus kleed je warm aan. En neem een verrekijker mee!

meer excursies in de natuur

Winterwandeling Zweeloo Aalden

Vollemaanwandeling Boomkroonpad

11 februari, Drouwen

Ben je een echte durfal en minimaal 6 jaar? Loop dan samen met een gids van Staatsbosbeheer in het donker door de Drentse natuur bij het Boomkroonpad. Spannend hoor, als je niet zoveel kunt zien en het zo stil is. Gelukkig is het volle maan. Heb je er toch nog een beetje licht bij. Al schijnen er bij volle maan juist ook wel weer hele spannende dingen te gebeuren. Durf jij?

Meer kinderactiviteiten

Gezinsnatuurdag Schaap

MTB Marathon van Ruinen

5 maart, Ruinen

Wil je meedoen aan een heuse MTB klassieker? Meld je dan aan voor de MTB Marathon van Ruinen op de eerste zondag in maart. Echte MTB-bikkels schrijven zich in voor de 100 km. Liever iets minder extreem? Je kunt je ook aanmelden voor 80, 55, 35 of 20 km. En ook met het volbrengen van de kortste afstand over onverharde paden ben je natuurlijk gewoon een sportieve held. 

Meer mountainbike activiteiten

Drenthe 200